Gönderen Konu: H Sınıfı Ehliyet  (Okunma sayısı 4230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı flyman

• Üye
  • *
    • www.anahtarcilar.com
Ynt: H sınıfı Ehliyet
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2006, 18:25:41 ÖS »
Ben maruzatımı arz edemedim galiba.
Bana zorla H sınıfı verdiler. Benim özel tertibatlık bir özrüm yok. Bi tek baş parmaklarım tam olmadığı için trafik müsade etmezmiş dediler verdiler. Benim tek öğrenmek istediğim. Madem bişekilde H sınıfın bana verdiler bende mecburen kendime özel araba temin etmem gerek ama ben tertibat filan istemiyorum. Normal araba olsa olmazmı.Evimizin arabasını kendi üzerime nasıl alabilirim. illede tertibat döşetmek şartmı?
FANİYİM FANİ OLANI İSTEMEM
ACİZİM ACİZ OLANI İSTEMEM
RUHUMU RAHMANA TESLİM EYLEDİM
GAYRİ BAŞKASINI İSTEMEM.

Çevrimdışı dilaver

• Üye
  • *
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2006, 12:56:04 ÖS »
sayın blackrose.benim C sınıfı ehliyetim var.Ben H sınıfı ehliyet alabilir raporunuda aldım.Yalnız trafik tescile gittiğimde,benden C sınıfı ehliyetin alınıp yerine H sınıfı ehliyetin kursa gitmeden verilemiyeceğini söyledi.Benden verile bilmesi için yasal gerekçe istedi.Bu konuyla ilgili bilgileri vermenizi rica ederim.Saygılarımla
...
« Son Düzenleme: Mart 21, 2008, 18:50:26 ÖS Gönderen: FermaNn »

Çevrimdışı Suphiye

• Su Damlası
  • Emektar Üye
  • Bir Çığlıktı Yalnızlığım,Hepiniz mi Sağırdınız...?
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2006, 14:44:40 ÖS »
Engellilere H sınıfı ehliyet için  meddeye bakarsan şöyle bir yazı bulacaksınız

Ehliyeti olup da (B, E, C, AZ), herhangi bir kaza sonucu engelli olan bireyin almak isteyeceği H sınıfı ehliyette izleyeceği yol, H sınıfı ehliyet alabilir raporu almak, rapor alındıktan sonra, daha önceden ehliyetini almış olduğu Trafik Tescil Bürosuna başvurması yeterli olacaktır. Kendisindeki mevcut ehliyet alınıp yerine H sınıfı ehliyet verilir. Ve bu işlemin sürücü kursları ile bir ilgisi yoktur.

Ama siz yinede bu konuda kesin bilgi almak için Özürlüler dairesinin danışma hatlarını arayın derim "183"
Yokum!

Çevrimdışı ozay.tulca

• Üye
  • *
    • TERMAL SAĞLIK
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2006, 10:56:43 ÖÖ »
SELAMLAR, :) BEN İŞİTME ENGELLİYİM VE H SINIFI EKLİYET ALDIM. SANIRIM OTOMOTİK VİTESLİ ARABA ALABİLİRİM. MERAK ETTİĞİM KONU ŞU; H EHLİYETİMLE SADECE KENDİ ÜZERİME OLAN ARABAYI MI KULLANABİLİRİM. (AİLEMDEKİ DİĞER FERTLERİN ARABALARINI KULLANMAM YASAK MI BU EHLİYETLE? ) BİRDE BİZE VERDİKLERİ BU EHLİYETLE KANUNEN HANGİ VERGİ İNDİRİMLERİNDEN YARARLANIYORUZ, MTV ,ÖTV, TAŞIT PULU İNDİRİMLERİNDEN ÖZEL EL VE AYAKLARINDAN ENGELLİ OLANLAR YARARLANIYOR DİYE BİLİYORUM. (O KM ARAÇA ALDIKLARIN DA ÖZELLİKLE) BENİM GİBİ İŞİTME ENGELLİ OLUPT AH AEHLİYET ALANLAR DA BU İNDİRİMLERDEN YARARLANIYOR MU? BU KONULARDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN AÇIKLAMALARINI RİCA EDİYORUM .
SAYGILARIMLA...   
***YARADILANI SEVERİM YARADANDAN ÖTÜRÜ***

Çevrimdışı Suphiye

• Su Damlası
  • Emektar Üye
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2006, 19:32:15 ÖS »
Özay Tulca doğrusu işitme engelliler için H sınıfı ehliyet diğer engelli gruplarıyla aynımı değilmi hiç bir fikrim yok size tavsiyem  183'ü aramanız uzmanlara sorunuzu iletin aldığınız ccevabı bizimlede paylaşırsanız memnun oluruz.
Yokum!

Çevrimdışı ULKUGULCAN

• Suskun Üye
« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2006, 21:17:41 ÖS »
merhaba H ehliyet almak istiyorum  bazı surücü kursları vermiyor  en yakınımda nerde alabilirim

Çevrimdışı Suphiye

• Su Damlası
  • Emektar Üye
« Yanıtla #21 : Temmuz 18, 2006, 14:45:15 ÖS »
merhaba H ehliyet almak istiyorum  bazı surücü kursları vermiyor  en yakınımda nerde alabilirim
Size en yakın H sınıfı ehliyet veren kurstan...
Yokum!

Çevrimdışı otek72

• otek72
  • Üye
  • *
  • Cok soz hamal yukudur. YUNUS EMRE
    • ASMABAG FORUM
« Yanıtla #22 : Eylül 14, 2006, 23:43:45 ÖS »
sayın blackrose.benim C sınıfı ehliyetim var.Ben H sınıfı ehliyet alabilir raporunuda aldım.Yalnız trafik tescile gittişimde,benden C sınıfı ehliyetin alınıp yerine H sınıfı ehliyetin kursa gitmeden verilemiyeceşini söyledi.Benden verile bilmesi için yasal gerekçe istedi.Bu konuyla ilgili bilgileri vermenizi rica ederim.Saygılarımla
dilavericme@hotmail.com
BENCE SEN BAŞKA BİR MERKEZE DANIŞ YANLIŞ BİLĞİLENDİRME VAR
 CA2 EHLİYETİM VARDI BUNU H İLE DEGİŞTİRDİM GEÇEN YIL SADECE H EHLİYETİ ALABİLİR RAPORU İÇİN HASTANEYE YOLLADILAR ORADAN OLUMLU (ALABİLİR) SONUCU GELİNCE VERDİLER. KURSA GİTMEMEN LAZIM ÇÜNKİ C SINIFI H NİN ÜZERİNDE(B YE EŞİT TİR)
"GERÇEGİN PEŞİNDE OLMAK SİZİ ÖZGÜR KILAR HİÇ BİR ZAMAN ULAŞAMASANIZ BİLE"

Çevrimdışı otek72

• otek72
  • Üye
  • *
    • ASMABAG FORUM
« Yanıtla #23 : Eylül 14, 2006, 23:45:29 ÖS »
Ben maruzatımı arz edemedim galiba.
Bana zorla H sınıfı verdiler. Benim özel tertibatlık bir özrüm yok. Bi tek baş parmaklarım tam olmadışı için trafik müsade etmezmiş dediler verdiler. Benim tek öşrenmek istedişim. Madem bişekilde H sınıfın bana verdiler bende mecburen kendime özel araba temin etmem gerek ama ben tertibat filan istemiyorum. Normal araba olsa olmazmı.Evimizin arabasını kendi üzerime nasıl alabilirim. illede tertibat döşetmek şartmı?

Kardeş sen kabul etmesende H ehliyeti için geçerli olan kurallara uymak zorundasın F1 plotuyum desende böyle
« Son Düzenleme: Eylül 14, 2006, 23:46:22 ÖS Gönderen: otek72 »

Çevrimdışı otek72

• otek72
  • Üye
  • *
    • ASMABAG FORUM
« Yanıtla #24 : Eylül 14, 2006, 23:49:08 ÖS »
Alıntı
Sonradan Engelli olan birey H sınıfı ehliyetini nasıl alır, H sınıfı ehliyeti kullanma süresi var mı Güncelleme söz konusu mu?

Ehliyeti olup da (B, E, C, AZ), herhangi bir kaza sonucu engelli olan bireyin almak isteyeceşi H sınıfı ehliyette izleyeceşi yol, H sınıfı ehliyet alabilir raporu almak, rapor alındıktan sonra, daha önceden ehliyetini almış olduşu Trafik Tescil Bürosuna başvurması yeterli olacaktır. Kendisindeki mevcut ehliyet alınıp yerine H sınıfı ehliyet verilir. Ve bu işlemin sürücü kursları ile bir ilgisi yoktur.
 Bu ehliyeti ömür boyu kullanmak veya belirli aralıklarla güncellemek, alacaşı Saşlık Kurulu Raporunda kesinlik kazanır. El veya ayakta ortopedik engelli ve işitme engelliler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir.

Mutlaka Aynı tescil şubesine müracaat zorunlu degil herhangi bir trafik tescil birosuda olur ama işlemler biraz zaman alır bilşi alışverişi için

Çevrimdışı Cango

• Suskun Üye
« Yanıtla #25 : Şubat 19, 2007, 19:07:24 ÖS »
Selamlar Ben yeni H sınıfı ehliyet almak istiyorum yurt dışından araba getirtme imkanları hala varmı bir sürücü kursu bana getirtemezsin bunun önünü kapattılar önceden getirtebiliniyordu dedi bu doğrumu acaba?

Çevrimdışı yarenn

• Üye
  • *
« Yanıtla #26 : Şubat 19, 2007, 19:16:44 ÖS »
yaa bende dışarıdan araba getirme konusunda bilgi almak istiyorum :? teşekkürlerr :)

Çevrimdışı mkocx

• Suskun Üye
Ynt: H Sınıfı Ehliyet
« Yanıtla #27 : Nisan 04, 2007, 14:04:18 ÖS »
H sınıfı ehliyeti %40 üzeri raporu olan hangi engel grubları çıkarabilir ?Ayrıca  %40 üzeri raporu olanlar ücretsiz çıkarabilir mi?

Çevrimdışı ZEKHAN

• Emektar Üye
« Yanıtla #28 : Nisan 04, 2007, 14:34:37 ÖS »
yaa bende dışarıdan araba getirme konusunda bilgi almak istiyorum :? teşekkürlerr :)

Yurt dışından araba almak için ikinci el ürün alım satıma bakabilirsiniz orda gerekli bilgiler var.
BEDENİNİ SEÇEMEZSİN, AMA YAŞANTINI SEÇEBİLİRSİN.  CAN (RUH)  ENGELLİ DEĞİLDİR.

Çevrimdışı ZEKHAN

• Emektar Üye
« Yanıtla #29 : Nisan 04, 2007, 14:38:16 ÖS »
H sınıfı ehliyeti %40 üzeri raporu olan hangi engel grubları çıkarabilir ?Ayrıca  %40 üzeri raporu olanlar ücretsiz çıkarabilir mi?

H sınıfı ehliyet eğer (eğer önceden engelli değil idi iseniz mevcut ehliyetiniz var ise )

önceden ehliyetli iseniz değişimi sadece ehliyet kartı maliyetine sanırım 30 ytl ye değişiyor.

Eğer ehliyetiniz hiç yok idiyse ücreti normal ehliyet ücretiyle yani kurs maliyetine göre.

Bu ehliyeti ortopedik engelliler alabilir. yüzde kırk ve üzeri raporlu ortopedik engelliler.
BEDENİNİ SEÇEMEZSİN, AMA YAŞANTINI SEÇEBİLİRSİN.  CAN (RUH)  ENGELLİ DEĞİLDİR.