Gönderen Konu: diz dondurma  (Okunma sayısı 1093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı karanfil

• Suskun Üye
diz dondurma
« : Ağustos 07, 2008, 19:37:25 ÖS »
selam arkadaşlar ben diz dondurma amaliyatı hakkında bilgi edinmek istiyorum dizi dondurulmuş arkadalar varmı ?

Çevrimdışı Aynur

• CANdan Üye
Ynt: diz dondurma
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2008, 19:42:20 ÖS »
Dizini Dondurursan Sanırım Bükemesin Birdaha Ben Olmadım Ama Olanları Gördüm Hastanede Ama Yinede Cok Gerekliyse Oluver Bükmeyi Veririsin Sende Senin Tam Olarak Neyin Var?
şu dünyada en mutlu kişi acıya gülendir
şu dünyadaki en soylu kişi insafa gelendir
şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir
şu dünyadaki en üstün kişi İNSANI SEVENdir...

Çevrimdışı karanfil

• Suskun Üye
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2008, 21:45:13 ÖS »
slm arkadaşlar ben polio sekeliyim ve cıhaz kullanıyorum bacağım çok kotu oldu diz aşırı geri gidiyo dondurma amaliyatı olanlar varsa bilgi istiyotum bu benim kararımı kolaylaştıracak   beni aydınlatırsanız sevinirim .

Çevrimdışı karanfil

• Suskun Üye
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2008, 19:40:34 ÖS »
yaa arkadaşlar yokmu dizin dondurulmuş arkadalar neden yazmıyorsunuz sizlerden cevap bekliyorum yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı Aynur

• CANdan Üye
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2008, 21:15:15 ÖS »
deme ki yok karanfil google gir diz dondurmayla ilgili bilgiler var canımcım
şu dünyada en mutlu kişi acıya gülendir
şu dünyadaki en soylu kişi insafa gelendir
şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir
şu dünyadaki en üstün kişi İNSANI SEVENdir...

Çevrimdışı sabanguney

• Suskun Üye
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2008, 01:00:23 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar. 21 Yıllık Behçet hastasıyım. 1996 ve 2000 yıllarında her iki dizimide dondurdular (Artrodez). İlk zamanlarda diz protezi imkanından yaşımın genç(24) olması nedeniyle yararlanamadım. Olurmu olmazmı tartışmasına girmeden sağ dizim kırık gibi alçıya alınarak doğal akışında dondu. Aynı problemler sol dizimdede başladı. Ank. Üniv. FTR ABD doktorlarından Prof.  Dr. Safiye TUNCER her iki dizi dondurulmuş bir şekilde idame ettirilecek hayatın zorluklarını düşünerek uzun süre dondurulmadan bir iyileştirme sağlayamazmıyız uğraşı verdi. Fakat o süreçte neler yaşadığımı tarif edemem. Dizdeki eklem içi sıvı bitmiş (bir nevi makina eklemlerindeki yağı gibi), kemik ucundaki kıkırdak doku erimiş ve en küçük harekette kemik uçlarının biribire sürtünmesi sonucu meydana gelen ağrı; anlatamam. Nihayetinde Aynı hastanedeki Ortopedi doktoru Prof. Dr. Bahattin GÜZEL (1998 yılında daha Doç. idi) Hasta yaşı genç bu yaşta diz protezi yapılırmı yapılamazmı tartışmasını geçmiş hasta tez elden ayağa kaldırılmalı. Bunu yolu ya diz protezi ile kaldırma yada diz dondurulması ile ikisinden biri. Ama her iki dizinde donuk olması yaşamını tamemen kısıtlar diyorsanız bence diz protezi denenebilir. Dondurma her şatta ve her zaman yapılır dedi. Bu fikir üzerine Ank. Dışkapı SSK Hastanesinde protez amaliyatıoldum. Fakat hastalığımdan kaynaklanan problemlerden ötürü 31/05/2000 de protezi çıkarttırıp Fiksatörle sabitlenerek donduruldu. Şu an her iki dizimde donuk. Fakat oraklama (her adımda ayaklarımı dışa açarak atlama yürüyüşü)tabir edilen bir yürüyüş şekli ile bastonsuz şekilde yürüyebiliyorum. En azından ağrılarım yok. Yanlış anlaşılmasın şunu tavsiye etmiyorum. Hemen bacağınızı dondurun ağrılarınızdan kurtulun. Bu karar varmakta acele etmeyin ve Ayağınızı mümkün mertebe koruyarak mümkün olduğunca bu sonu uzatın derim en son çare buna başvurun.
Sağlıcakla kalın.                     Şaban GÜNEY (http://sabanguney.tr.gg)

Çevrimdışı sedef75

• Vefakar Üye
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2008, 22:58:10 ÖS »
rabbim şifanızı versin

Çevrimdışı karanfil

• Suskun Üye
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2008, 23:39:30 ÖS »
slm şaban arkadaş yazıma cevap yazdığın ıçın teşekkur ederım bende çok duşundum ama başka çarem yok benım tek bacak dondurulacak ben şuanda cıhaz kullanıyorum ve cıhazı dızımı bukmeden kullanıyorum yanı bu şekılde rahat yuruyorum ben korkum dondurma sonrası kaslarda guç kaybı fılan olurmu artık cıhazlar hayatımı çok zorluyo inş daha ıyı olur sızede geçmış olsun..