Gönderen Konu: Evinde buzdolabı olan özürlüye maaş yok  (Okunma sayısı 369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Reyhan

• яи
  • CANdan Üye
Evinde buzdolabı olan özürlüye maaş yok
« : Temmuz 16, 2007, 13:20:15 ÖS »
Evinde buzdolabı olan özürlüye maaş yok

1976 yılında kabul edilen 2022 sayılı yasaya göre; 65 yaşını doldurmuş muhtaç, dul, yetim özürlü vatandaşlara maaş veriliyor. Yasa kapsamında aylık bağlanacaklar için yeni bir madde eklendi. Buna göre "Kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü ailelerine ve yakını bulunanlara bakım ilişkisi fiilen gerçekleşmek kaydıyla bu kanunun birinci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının yüzde 300'ü tutarında aylık bağlanması" hüküm altına alınıyor.
Böylece özürlü yakını 56 bin aile sevinçle valiliklere ve kaymakamlıklara müracat etti. Ancak yasanın aynı maddesinde (değişik birinci fıkra: 5/3/1992- 3783/1 md.) özürlü aylıklarından faydalanacaklar için "... Muhtaçlık maaşı bağlanacak kişilere İl veya İlçe İdare Heyetleri'nden alacakları belgelerle durumunu kanıtlayan Türk vatandaşlarına hayatta bulundukları sürece, 300 gösterge rakamının her yıl bütçe kanunu ile tespit edilecek katsayı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır" şeklinde bir hüküm eklenmiş. Tabii bunun için bazı kriterlere uyulması gerekiyor. Bunun için 2022 sayılı yasanın birinci maddesinde gösterge rakamı bin 550. 2007 yılında 5 bin 565 sayılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasası'nda kabul edilen memur aylık katsayısının 0.04605 olduğunu görüyoruz. Bu şu anlama geliyor: 18 yaşından küçük özürlüye aylık bağlanabilmesi için ailelerinin aylık gelirinin bu iki rakamın (1550x0.04605=71.375 YTL) çarpılması sonucu elde edilen rakamı geçmemesi gerekiyor. (Yani 71 YTL'nin üzerinde olmaması şartı aranıyor). Özetle, parası olmayan özürlü vatandaşın maaş alması artık hâyâl.
Dikkatlerden kaçan bir başka uygulama ise yine özürlülerle ilgili... Özürlü maaşı alacakların evinde buzdolabı ve televizyon gibi eşya bulundurmaması gerekiyor.
Yanlış okumadınız. Eğer yardımseverlerden bile elektronik eşya aldıysanız özürlü maaşını unutun. Yoook illa maaş almaya niyetliyseniz bu durumda tamtakır bir evde oturmanız ve gelecek yardımları elinizin tersiyle itmeniz gerekiyor.
Aldığım şikâyetler bitecek gibi değil. Hepsinin ortak derdi şu: "Özürlü maaşı almak için kaymakamlığa müracat ettik. Evimize 3 kişi gelip bazı sorular sorup gitti. Bekledik ki maaşımız bağlanır. Kimse arayıp sormuyor. Akıbetimizi öğrenmek için kalkıp tekrar müracat ettiğimiz yere gitik. Karşılığında 'evinizde buzdolabı ve çamaşır makinesi var. Maaş almak için yasada belirtilen kriterlere uymuyorsunuz' dediler. 'Efendim o eşyaları bir hayırsever verdi, ben almadım' dedim ama dinletemedim."
Sonuç olarak görevliler teftişe gittiği evlerde evindeki eşyaları da gözden geçirererek özürlünün aylık gelirinin 71 YTL'den fazla olduğuna kanaat getirip maaş bağlamıyor. Yazılan, çizilen ve anlatılanlara göre maaş veriliyor. Önce aç kalma testlerini de başarıyla geçmeleri gerekiyor.

CEMALETTİN GÜRSOY
yaşamı ölüm 
diye anlatıyorlar size 
yalanı gerçek diye

Çevrimdışı Aynur

• CANdan Üye
Ynt: Evinde buzdolabı olan özürlüye maaş yok
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2007, 13:28:33 ÖS »
bi  yandan evi barkı olanlar sahtekarca bu maaşlardan baglatıyorlar bi yandan da elin fakiri evinde buzdolabı var diye red ediliyor şaşırmıyorum artık saol masiva.
şu dünyada en mutlu kişi acıya gülendir
şu dünyadaki en soylu kişi insafa gelendir
şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir
şu dünyadaki en üstün kişi İNSANI SEVENdir...

Çevrimdışı Crazy

• CANdan Üye
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2007, 13:31:42 ÖS »
Bende kendim canlı olarak bizim mahallede tanık oldum. Adamın durumu çok kötüydü. Evinde tv olduğu için yardım alamadı. Demek ki Buzdolabı, Tv bu gibi şeyler lüxe geçiyormuş. Çok saçma bir uygulama bence...
Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda, çekiç misâli zaman beynime vurduğunda... Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda... Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda...

Çevrimdışı dom dom

• Paylaşımcı Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2007, 13:51:15 ÖS »
YA BENCE BU SACMA SAPAN BAHANELER BULACAKLARINA DOSDOGRU  KARDESIM SANA MAAŞ FILAN YOK VERMEK ISTEMIYORUZ DESELER NE KENDILERI ZOR DURUMDA KALARAK GÜLÜNC DURUMA DÜSERLER NE DE ENGELLI VATANDASIMIZ ZOR DURUMDA KALIR  .VALLAHI BU TÜR  BAHANELER  COK SAÇMA VE GÜLÜNÇ ÇÜNKÜ HANGI EVDE BUZDOLABI YOKKI  OLMASI DA GEREKIYOR NEYMİŞ EFENDIM SENIN EVINDE BUZDOLABI VAR TV VAR SANA MAAŞ YOK ,ALLAHIM YARABBIM YA BU KADAR SAÇMALIK OLUR ALLAH AKIL FIKIR VERSİN İNSAALLAH

Çevrimdışı feyza

• Emektar Üye
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2007, 17:16:22 ÖS »
Komik...

Evinde buzdolabı, çamaşır makinası var. Sen çok zengin, ihtiyacı olmayan bir engellisin, durumuna geliyor bu. O zaman engelli sokakta  olsun. Hiçbir şeyi olmayan. Vermiş olduğunuz  o  komik rakam  ile paşalar gibi geçinir.

Bu arada evdeki buzdolabı, çamaşır makinası  yenilecek birşey değil. Verecek olduğunuz maaş ile hayatını   birazda olsa daha iyi şartlarda geçirecek bu kadar. Saçma sebeplerle maaş vermeme yoluna gidilmesinden ibaret bir olay..

Çevrimdışı nilufer510

• Paylaşımcı Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2007, 18:06:45 ÖS »
Ben buzdolabı televizyon gibi eşyaların lüks ihtiyaçlardan çıkarıldığını sanıyordum.Demek ki öğreneceğim çok şey varmış....

Çevrimdışı oturanadam

• Paylaşımcı Üye
  • **
  • HAYAT GÜZELDİR
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2007, 16:41:54 ÖS »
Demekki maksat vermek değil almak imiş...
ne verdikleri belli nede aldıkları acaba sesimizi çıkarmayalım diye gözdağımı veriyorlar.
Arkadaşlar bunun aksine birbirimize kenetlenip haklarımızı arayalım.
Ağlamayana meme yok...
Biliyormusunuz?
iç hukuku bitirdikten sonra insan haklarına ( Avrupa ) da başvurabiliriz.
Devlet olarak bir çok avrupa yasası kabul edildi. Hükümet tarafından...
Hata uygulamalarda çünkü 10 milyon engelli var. Altından kalkacak bütçe yok.
Saygılar
HAYAT GÜZELDİR

Çevrimdışı ndipi

• Üye
  • *
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2007, 20:00:23 ÖS »
Buzdolabın tv nin hala lüks sayıldığı bir ülkede engellisine na kadar sahip çıkılabilriki yani adamın evinde bunlar var kardeşim sen maaş alamazsın oldu canım başka derdin varmı ? 542 334 24 62

Çevrimdışı baybozo

• Vefakar Üye
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2007, 21:38:34 ÖS »
bugün gazetede okudum BMW X5 cipi olan birisinin YEŞİL KARTI varmış,
bu adamın Buzdalabı Yoktur belki!
Ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet edenler,
Ekmeği yediği yerden kurşunu yerler.

Çevrimdışı FermaNn

• Pikatel QUARTETMAX
  • Emektar Üye
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2007, 22:26:40 ÖS »
yasa öyle işliyorki 1 günkü sigortanız çıksın vermiyor.Dogrudur jipi olan bilmiyorum yeşil karta alacak kadar düşermide ama 2 aylık bir yeşil kart ile uğraşmış biri olaraktan söylüyorum kapısında atı arabası evi olan kişikere verildi yeşilkart yeniden düzenlendi ve biraz arındırıldı fakat yinede fire verenler var.Bu haberde hangi akıla hizmet edildi onuda bilmiyorum ben 12.500 nufüslü bir ilcede ve köyleride dahil bize söylenen 17.000 yeşil kart girmişiz.Nu yeni düzenlemede bir yeni degişiklik ve köylere jandarma ve görevliler verilince biraz yumuşadı biz 17.000 girdiğimiz ilceyi 13.500 e düşürdük nasıl olduysa kapısında atı olan aldı fakat bir sokum ekmege muhtaç insanların çogu alamadı.
Herşey bir '' CTRL + W ya bakar ' ... İnanmıyorsan Dene...

Çevrimdışı Gülizar

• Süper Üye
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2007, 23:18:42 ÖS »
Çok büyük bir şaçmalık kınıyorum

Çevrimdışı feyza

• Emektar Üye
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2007, 00:08:45 ÖÖ »
bugün gazetede okudum BMW X5 cipi olan birisinin YEŞİL KARTI varmış,
bu adamın Buzdalabı Yoktur belki!

Öyle bir  arabaya sahip olan bir kişinin yeşil kartı  olması, o kişinin vicdanı ile şüphe ederim.
Bu tip insanların mal varlığı  araştırılırken, ne  derecede kontrol edildiği ortada. Yazık alanada, almasına sebep verenede...