Gönderen Konu: Engeliniz sebebiyle yaşadığınız sorunlar ve çözümleri  (Okunma sayısı 7622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih

• Emektar Üye
  • Tarih beni yargılasın!
    • Kişisel Sitem
Engeliniz sebebiyle yaşadığınız sorunlar ve çözümleri
« : Temmuz 31, 2005, 09:41:27 ÖÖ »
Engeliniz sebebiyle yaşadığınız sorunlar nelerdir ve bu gibi sorunlara karşı bulduğunuz çözümler nelerdir?

Bu sorunlar sağlık problemleri olabilir, merdivenler :)) vb. olabilir.  
Bu konu, aynı sorunu yaşayıp çözüm bulmak isteyene bir fikir teşkil edebilir.
Benim bir hikâyem var; sonunu bilmediğim

Çevrimdışı Fatih

• Emektar Üye
  • Tarih beni yargılasın!
    • Kişisel Sitem
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2005, 09:41:42 ÖÖ »
1 - Parmaklarımda fazla güç olmadığından ellerim için birer aslan pençesi yaptım :))
herkes gibi olmasada daha rahat yazıyorum.

2 - Bilgisayar karşısında sandalye üzerinde dengemi sağlayamadığım için Bilgisayarı Masasından ayırdım :)) yani yere indirdim.

Çevrimdışı musabe

• Administrator
  • " SEVGİ-Lİ-YLE ! "
    • ENGELLİNİN SAYFASI
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2005, 22:46:57 ÖS »
Hayal tebrik ediyorum harika bir konu açmışsın... Bu konu vesilesi belki karşılaştığımız sorunlara çözüm noktasında fikirler verir... :wink:
...

Konuya Kuran'daki şu ayetlerle girmek istiyorum;

5- ...zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

6- Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır
(İnşirah Suresi)

...
Gelelim bulduğum kolaylıklardan bazılarına...

1- Tuvalet ve banyo ihtiyacımı tekerlekli sandalyem üzerinde giderebilecek şekilde dizayn ettim...

2- Yatağıma geçmek veya yatağımdan arabama binmek için köprü vazifesi gören bir "kontraplak" parçası kullanıyorum. Sürükleme ile geçişleri yapmaktayım. Bu vesile ile bakıcımın beni kavrayıp kaldırmasına gerek kalmıyor ve belini incitmesi gibi bir durumda ortadan kalkmış oluyor...

3- İç içe eklediğim "pipetler (kamış)" ile çayımı kendim içebilmekteyim...

4- Yaptırdığım uzun bir çatal ile, çatal ile yenebilecek yiyecekleri kendim yeme zevkini tadıyorum...

şimdilik bukadar...

Çevrimdışı Suphiye

• Su Damlası
  • Emektar Üye
  • Bir Çığlıktı Yalnızlığım,Hepiniz mi Sağırdınız...?
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2005, 23:22:43 ÖS »
musabe ve hayal ikinizide kutluyorummm gerçekten örnek alınacak kişilersiniz benim şuan aklıma birşey gelmiyo ama sizinle paylaşmaya çalışacağım inş.. günlük hayatta yaşadığım bazı sonrunları nasıl en aza indirgediğimi, inş...
Yokum!

Çevrimdışı Selen

• yağmur Perisi...
  • Emektar Üye
  • Ne Mutlu Türk üm Diyene..
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2005, 01:05:21 ÖÖ »
Hayal sen müthiş bir gençsin diyorum artık
Musabe sana hayran olmamak mümkün değil sizlerin azmi benim yapmadıklarımı ve mazeretlerimi açığa çıkarıyor.
Beni Anlayan Degil Yaşayanlara...

Çevrimdışı ZaferOguz

• Emektar Üye
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2005, 13:20:34 ÖS »
Sizleri canı gönülden kutluyorum arkadaşlar ... Azminiz ve savaşınız inanın benim için de örnek oluyor... İnsanın azmettikten sonra aşamayacağı hiç bir engel yok galiba ... Yeterki düşüncelerdeki engeller ortadan kalksın .... Sevgi ve selamlarımla ...
"Zaman En Değerli Hazineniz..."
CEM'in Babası ...

Çevrimdışı ZaferOguz

• Emektar Üye
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2005, 13:22:21 ÖS »
Bu arada MUSABE kardeşim o güzel fotoğrafını niye kaldırdın. Bak koca sayfada sadece benim resmim var. sizleri görerek yazmak çok hoş oluyordu ...
CEM'in Babası ...

Çevrimdışı C_Kubilay

• Vefakar Üye
  • ***DeRiNiM***
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2005, 13:38:57 ÖS »
HAYALPEREST SÜPER BİR KONU AÇMIŞSIN. ASLINDA DOLU DOLU ANLATILACAK ÇOK ŞEY VAR. SON ZAMANLARDA KOLTUK DEĞNEĞİ KULLANMAK ZORUNDA KALMAM SEBEBİ İLE BAĞIMSIZ HAREKETLERİMDE SIKINTI YAŞIYORUM. HAYATIMI KİMSEYE BAĞIMLI HİSSETMEDEN YAŞADIĞIM TEK YER EVİM. ÇEVREDE YAŞADIĞIM SIKINTILAR SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN 7 YIL BEKLEYECEM::))) KALDIRIMLAR NEDEN O KADAR YÜKSEK NEDEN KİMSE YAPILIRKEN BİŞEY DEMİYOR. YAW BUNUN ÖLÇÜSÜ VAR. KURALI VAR. BİR ARKADAŞIMLA FARKETTİKDE PAZAR SOKAĞINDAKİ KALDIRIMLAR YÜKSEKLİK ÇOK AZ. PAZARA GİDEN HALKA HİZMET NE KADAR ÖNEMLİYMİŞ MEĞER. EV HANIMLARI ÇOKMU GÜZEL ÖRGÜTLENİYOR Kİ...
♥♥(¯`´•.¸(¯`´•.¸ ________ღ♥♥ღ_________ ¸.•´´¯)¸.•´´¯)♥♥
♥♥---==-♥♥°° ÑE MUTLU TÜRKÜM DİYENE°°♥♥-==---♥♥
♥♥(_¸.•´´(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ♥♥ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´•.¸_)`´•.¸_)♥♥

Çevrimdışı ZaferOguz

• Emektar Üye
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2005, 13:40:51 ÖS »
Şimdi de konuyla ilgili birkaç satır ve öneri yazmak istiyorum. Engelli çocuğu olan aileler en çok sağlık kurumlarında zorluk çekiyor. Çünkü hastanelerin fiziksel yapıları hiç iyi değil. Hele büyük şehirlerde. Sıkıcı hastane ortamına giren engelli çocuklar diğer çocuklara göre daha olumsuz etkileniyor. En azından muayene ve tedavi öncesi onların sıkıntılarını unutturacak bölümler yapılamaz mı acaba. Zaten saatlerce beklediğiniz karanlık koridorlar yeterince sıkıntı veriyor. Hiç olmazsa çocuk servisleri daha renkli, oyuncakları olan bölümler haline getirilemez mi ? işte bir problem... Aslında yapılacak ufak değişikliklerle bu sağlanabilir. Ben fiziksel yapıdaki ufak tefek değişikliklerin çok fazla bir maliyet getireceğine inanmıyorum. Tabi en önemlisi sağlık çalışanlarının güleryüzlü ve anlayışlı olmaları lazım. Aynı sıkıntı okullarda da var...
CEM'in Babası ...

Çevrimdışı Seval Çimen

• tek çarem dua
  • Emektar Üye
  • Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
    • www.sadakat.net
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2005, 14:36:57 ÖS »
ben çok şükür ellerimi rahat bi şekilde kulanıyorum mesela sabah kalktığımda  ellimi yüzümü yakarım emekliye emekliye sabah kahvaltıda zor olsada gayretle yapmaya çalişirim aslında evde herşeyimi yapabiliyom benim için tek sorun apartman yani ikinci kat mevdivenler  bu kadar hayal musabe abi sizleride tebrik ederim azmizniizden dolayi
ALLAH,m güç ver...

Çevrimdışı Fatih

• Emektar Üye
  • Tarih beni yargılasın!
    • Kişisel Sitem
« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2005, 17:37:34 ÖS »
oğuz abi inşallah yakında ressmimi eklicem. musabe ise son zamanlarda sitenin yaşadığı sorunlar sebebiyle avatarın bulunduğu yerde uçtu :)) zorunlu konularla boğuşmaktan avatarla ilgilenemiyor :(

Çevrimdışı Selen

• yağmur Perisi...
  • Emektar Üye
  • Ne Mutlu Türk üm Diyene..
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2005, 01:32:36 ÖÖ »
Silence kaldırımla ilgili sorun için bulunduğum yerdeki belediyeyi aradım
Neden bu kadar yüksek dedim
Yüksek değil dedi normal insanlara göre dedi ben normal değilim öyleyse dedim bana göre yüksek
Yakın bir belediyenin çalışmalarındaki örnekleri verdim
Başkanımız bozuldu gerçi benim başkanım olmasa da şimdi rampalar var ancak yükseklik yine komık derecede
7 yıl bekleyelim bakalım 7 yıl sonra yeniden bir bekleyişe girecek miyiz
Beni Anlayan Degil Yaşayanlara...

Çevrimdışı musabe

• Administrator
  • " SEVGİ-Lİ-YLE ! "
    • ENGELLİNİN SAYFASI
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2005, 22:07:17 ÖS »
Alıntı yapılan: ZaferOğuz
Bu arada MUSABE kardeşim o güzel fotoğrafını niye kaldırdın. Bak koca sayfada sadece benim resmim var. sizleri görerek yazmak çok hoş oluyordu ...

Yettim gari Zafer abi...  :lol:

Sorun nedeniyle fotomun adresi gitmişti o nedenle geçici logo kullandım... Yoksa karizmadan taviz yok bizde...  :P  8)  :lol:

Çevrimdışı musabe

• Administrator
  • " SEVGİ-Lİ-YLE ! "
    • ENGELLİNİN SAYFASI
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2005, 22:13:34 ÖS »
Arkadaşlar, tebrikleşmeler için teşekürler, fekat bu konu önem arzediyor katılımınızı bekliyorum...

Birbirimize ve biryerlere! fikir ışkları yakabilir...  :idea:  :wink:

Çevrimdışı ZaferOguz

• Emektar Üye
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2005, 08:51:07 ÖÖ »
Senin güzel, nurlu yüzünü görmek bizleri mutlu ediyor Musabe kardeşim, Hayal kardeşimin de avatar fotoğrafını sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgilerimle ...

Daha önce belirttiğim gibi en büyük sorunu hastanelerde yaşıyoruz. Bir de sistemin çok yavaş işlemesi. Bir sağlık raporu için tam 4 ay bekliyoruz. Üstelik her hastaneden aldığınız rapor geçerli olmuyor. İşin bir başka önemli kısmı da Eğitim. Devletimiz malesef engelli çocukların eğitimi için yeterli ödenek ayırmıyor. Okul sayısı çok az... Sadece maddi durumu iyi olan aileler çocuklarına özel eğitim kurumlarında eğitim verdirebiliyorlar. İşin en komik yanı ne biliyormusunuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi engelliler için çeşitli çalışmalar yapıyor. Ama burada da bir başka adaletsizlik var. Mesela ben şimdi sigortalı çalışıyorum. Aldığım ücret ile ancak geçinebiliyoruz. Yani yoksulluk sınırının çok altında . Belediye ben sigortalı olduğum için çocuğuma hizmet vermiyor. Neymiş efendim benim işim varmış. Ancak şöyle bir durum var; Adamın evleri, apartmanları var, kira gelirleri var. Biryerde de çalışmıyor. zaten çalışmasına da gerek yok. İşte bunun maddi durumu benimkinden az görünüyor ve engelliler için sağlanan hizmetlerden ücretsiz yararlanıyor. Böyle şey olur mu yahu ? Yani şimdi ben çocuğum engelliler eğitim merkezine gitsin diye işimden mi çıkayım. Adalet bunun neresinde ? Hem benim maddi durumum ne olursa olsun bu çocuğumun engelini ortadan kaldırmıyor ki. Madem Büyükşehir Belediyesi olarak bir hizmet vereceksin o zaman herkese eşit ver... Zengin - fakir ayrımı yapma. Zaten bu ayrımı yapan ölçüler çok saçma. Asgari ücret ile çalışan bir insanın maddi durumu nasıl iyi olabilir ? ... Bir diğer konu da sizlerin dediği gibi sokaklarda bırakın engelli kardeşlerimizi, normal insanların bile yürümesi çok zor. Belediye güya kaldırımlara rampa yapmış. Bu rampalar ya kırık, ya bozuk ya da üzerlerine arabalar park ediyor. Yani her şey göstermelik .. Kamu çalışanları unutmasınlar ki bizim vergilerimizle maaş alıyorlar ve görevleri bizlere hizmet etmek. Lütfen herkes işini doğru dürüst yapsın. İşte gerçek çözüm burada. "Herkes evinin önünü temizlerse bütün şehir temiz olur" ... Tek çözüm insanların dürüst ve vicdan sahibi olmasında bence ...[/size]
Şimdi durduk yere sinirlendim bak.... neyse birazdan geçer ... sevgiyle kalın ...
CEM'in Babası ...