Gönderen Konu: akülü  (Okunma sayısı 286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ben1968benim

• Süper Üye
  • İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir
    • http://alex19071968.blogcu.com/
akülü
« : Eylül 04, 2008, 02:57:25 ÖÖ »
arkadaşlar ben 20  sene çalışıp engeli olrak emekli oldum ssk dan şimdi benim bir akülü arba almak istiyorum ama bunu ssk karşılar mı bilmiyorum  şimdi benim böyle bir imkanım var ken dernekler den istemek istemiyorum eyer ssk karşılıyorsa neden ordan almayım bana bu konu da bilgi verecek  arkadaşlara şimdi den tşk
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin ya nice okumaktır
Okumaktan mani ne, kişi Hakkı bilmektir
Çün okudun bilemedin, ha bir kuru emektir
Okudum bildim deme çok taat kıldım deme
NE ZAMAN ADAM OLURUZ ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYOR DEMEYEN BİR TOPLUM OLUCA

Çevrimdışı FermaNn

• Pikatel QUARTETMAX
  • Emektar Üye
Ynt: akülü
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2008, 12:02:57 ÖS »
2007/76 Sayılı Akülü Tekerlekli Sandalye Konulu Genelge

SGK 2007/76 Sayılı Akülü Tekerlekli Sandalye konulu Genelge yaynlandı.
Bilindiği üzere, 25/5/2007 tarih, 26532 sayılı Resmi Gazetede yayımlan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygularna Tebliğinde (SUT) 01/9/2007 tarihinden geçerli olmak üzere aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.

"Ayakta durmak ve/veya yürümek için alt ekstrem itelerini kullanamayacak hastalığı veya sakatlığının yanında el, ön kol ve kolun tek taraflı fonksiyonuna mani durumu olduğu veya kalp yetmezliği, koroner arter hastahğı, kronik obstrüktif akciğer hastahğı gibi standart tekerlekli sandalye kullanamayacağı veya kullanması halinde kişinin sağlığının tehlikeye gireceği ortopedi ve travmatoloji, beyin cerrahisi, fıziksel tıp ve rehabilitasyon, erişkin veya çocuk nöroioji uzman hekimlerinden birinin yer aldığı sağlık kurullarınca düzenlenen sağhk kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla akülü tekerlekli sandalye verilmesi mümkündür.

Akülü tekerlekli sandalyeler en az; elektronik kumanda, kapah devre sistemiyle yokuş aşağı bile hızı ve yönü ayarlanabilir, 6-12 derece arası eğimde kullanılabilme imkanı, taşıma için katlanabilir, hız limiti ayarlanabilir, 120 kg taşıma kapasitesinde, elektronik akü şarj cihazlı, tek veya çift akü kutusu ile 24 V akülü özelliklerine haiz olduğu ve ilgili fırma tarafmdan iki yıl garanti, on yıl yedek parca bulunurluk garantisi, teknik destek taahhütnamesi verilmiş olması halinde Tebliğ eki EK-5/C Listesinde belirtilen rutarı aşmamak kaydıyla ödenir.

Herşey bir '' CTRL + W ya bakar ' ... İnanmıyorsan Dene...