Gönderen Konu: Özürlülerin de en büyük sorunu işsizlik  (Okunma sayısı 1000 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mutlu_ay

• Dualist
  • Emektar Üye
  • ''UMUT''
Özürlülerin de en büyük sorunu işsizlik
« : Eylül 22, 2008, 19:55:20 ÖS »
 Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizlik konusunda özürlüler de dert küpü. Özürlülere yönelik yasalarda yer alan ‘pozitif ayrımcılık’ düzenlemelerine rağmen, yüzbinlerce özürlü iş bulamıyor. Görme özürlü Harun İnce de bunlardan biri.

Türkiye’de resmi rakamlara göre 8.5 milyon özürlü bulunuyor. Özürlülerin 7 milyonu ise eğitimsiz! Türkiye’de engelli nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise yüzde 12.29... Toplam engelli nüfusunun yüzde 51.8’i ise 34 yaşın altında bulunuyor. Görme özürlü İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, çalışabilecek konumda olan engellilerin yüzde 78’inin işgücüne dahil olmadığını kaydediyor. Engelli nüfusunun yüzde 34.1’inin okuryazar olmadığın dile getiren Ayva, yüzde 14’ünün ise sadece okuryazar olduğunu altını çiziyor.

Bir dokun, bin dert işit!
....................................

Adı Harun İnce... 28 yaşında ve görme özürlü. Akraba evliliği neticesinde 6 kardeşden 5’i çeşitli oranlarda görme özürlü. Harun aynı zamanda bir azmin de sembolü. İlkokulu memleketi Yozgat’ta bitirdikten sonra 22 yaşında ilköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarını açıköğretim yoluyla bitirdi. Şimdi ise açık lise son sınıfta. Bu yıl okulunu bitirmeyi amaçlıyor ve “İngilizce dışında derslerim oldukça iyi” diyor. Hedefi ise üniversite bitirmek.

İşini kaybetti
....................

Harun İnce, 830 YTL maaşla santral operatörü olarak çalıştığı Kızılay Bayrampaşa Hastanesi’ndeki işini, kurumun kapanması nedeniyle bir süre önce kaybetti. Şu anda Türkiye’de milyonlarca işsiz insandan biri... Harun bu konuda, “İş bulabilmemiz oldukça zor. Bu konuda siyasi destek şart. Aksi takdirde özürlülerin işe yerleştirilmeleri neredeyse imkansız!” görüşünde. İstanbul’da görme özürlülerinin kaldırımların düzenli olması nedeniyle nispeten rahat yaşadığını söyleyen Harun İnce, aynı durumun memleketi Yozgat’ta geçerli olmadığını ifade ediyor. İnce, “Orada sokağa tek başına çıksan, 30 dakika içinde bir arabanın sana çarpması büyük ihtimal” diyor.

kaynak
...
Aydınlıklardan uzaktayım,
Kafamda yine o dalgın sükun
...

Çevrimdışı firuze

• Türkân
  • Emektar Üye
Ynt: Özürlülerin de en büyük sorunu işsizlik
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2008, 19:59:18 ÖS »
İşsizlik Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri.Normal sağlıklı bireylerin bile iş bulması zorken,engellilerin iş bulması neredeyse imkansız hale geliyor.
Yüreğimi eğitmesini öğreniyorum... Talep etmemeyi,nefesi derinden alıp-dışa vermemeyi,yürümesini öğreniyorum düşe kalka...canım acısa da belli etmemeyi,gerçekleştirmemeyi öğreniyorum düşlerimi...geriye itip bastırabilmeyi,

Çevrimdışı C_Kubilay

• Vefakar Üye
  • ***DeRiNiM***
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2008, 20:08:31 ÖS »
zaten Türkiye'de balthazarda göre engelli olmayacak. engelli olmayınca işsizlik sorunuda kalmayacak. 
♥♥(¯`´•.¸(¯`´•.¸ ________ღ♥♥ღ_________ ¸.•´´¯)¸.•´´¯)♥♥
♥♥---==-♥♥°° ÑE MUTLU TÜRKÜM DİYENE°°♥♥-==---♥♥
♥♥(_¸.•´´(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ♥♥ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´•.¸_)`´•.¸_)♥♥

Çevrimdışı mavilim

• Emektar Üye
  • bir ben...
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2008, 15:46:49 ÖS »
zaten Türkiye'de balthazarda göre engelli olmayacak. engelli olmayınca işsizlik sorunuda kalmayacak. 

ağlanacak halimize gülünecek bir laf daha

Yaşanmışlıklar öğretti bana susmayı
Belkide hiç yaşanmamışlıklar
Varolduğunu sandığım sevgilimin
Belkide hiç olmamışlıkları öğretti susmayı
Verdiklerimle veremediklerimin arasında
Belkide hiç anlaşılamamışlıklar öğretti bana susmayı

Mavilim

Çevrimdışı *CEMRE*

• Süper Üye
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2008, 18:25:37 ÖS »
sorun her zaman dile getiriliyor ama çözüme geldimi elde hiç bir şey yok bence...
güzeli güzel yapan edeptir,edepse güzeli sevmeye sebeptir.

Çevrimdışı C_Kubilay

• Vefakar Üye
  • ***DeRiNiM***
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2008, 19:32:19 ÖS »

[/quote]

ağlanacak halimize gülünecek bir laf daha

son gülen iyi güler derler. yaşarsak görürüz.
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2008, 19:32:37 ÖS Gönderen: C_Kubilay »
♥♥(¯`´•.¸(¯`´•.¸ ________ღ♥♥ღ_________ ¸.•´´¯)¸.•´´¯)♥♥
♥♥---==-♥♥°° ÑE MUTLU TÜRKÜM DİYENE°°♥♥-==---♥♥
♥♥(_¸.•´´(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ♥♥ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´•.¸_)`´•.¸_)♥♥

Çevrimdışı hayalgozlum

• Suskun Üye
  • bir çığlıktı yalnızlığım hepinizmi sağırdınız
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2008, 21:18:15 ÖS »
gerçektende arkadaşlar artık türkiyede iş bulmak okadar zorki artık imkansız hale gelmiş normal sağlıklı insanlar bile iş bulamazken biz nasıl bulalım keşke bir umut olsada bizimde yüzümüz gülse  :(

Çevrimdışı karayel

• karayel
  • Suskun Üye
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2008, 19:56:25 ÖS »
Eksiklerin hangi birini sayalım ki bu ülkede. İstediğimiz karşılıksız değildir çalışalım ve karşılğını alalım, emğimiz kadar kazanalım. çok şeymi bu?! Neden toplumumuzda engellilere farklı bir şekilde bakılıyo neden engelli 3.hatta 4. sınıf insan muamelesi görüyoo. neden küçümseniyoruz.  Bir işverenin kapısına gittiğimizde neden işe yaramaz bir eşya gibi  surat ve tavır görüyoruz. İstediğimiz birazcık anlayıştır.Şunu kimse unutmamalıdır,HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR.
                                                Yasla yüreğini yüreğime..
Tüm ilişkilerin çıkarlar üzerine kurulduğu  günümüzde; karşılıksız, bedelsiz,bedeva olan tek şey: SEVGİ
sadece alacağınızdeğil vereceğiniz sevgi de bedava...
Varsa sevginin karşılığıda sevgi dir; ama sevginin  bedeli sevgi değildir.
karşılık bedel düşünülmeyen- beklen meyen sevgi sevgidir.
açarsınız yüreğinizi alan alsın, veren versin, seven sevsin, bilen bilsin...
Ben yüreğimi açtım sevmek için, açarsanız yüreğinizi bana sizde seversiniz.
sevgiyse böyle bir sevgi.
Ve şimdi sevgi için yaslayın yüreğinizi yüreğime; sevgi için, dayanışma için, yardımlaşma için, güçlükleri aşmak için...
El ele...
Gönül gönüle...
Yürek yüreğe...
Omuz omuza...
Yüreklerimizden taşan sevgiyle, varsa yüreklerimizdeki engelleri aşmak için...
Eğer aşarsak- aşabilirsek yüregimizdeki engelleri, yaşam daha bir kolay, engeller daha bir kolay olacaktır.
Güçlerimizi birleştirir, engellere karşı omuz omuza verirsek, engellerin daha kolay aşıldığını göreceksiniz.
''YASLAYIN YÜREĞİNİZİ BİR ENGELLİNİN YÜREĞİNE
YASLAYIN Kİ SEVMENİN TADINA VARABİLESİNİZ''

=Ercan DOĞU=
Sevmiyorsan hor görme bari benimde senin gibi ALLAHım vardır.

Çevrimdışı kadersizim

• Suskun Üye
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2008, 16:13:36 ÖS »
slm arkadaşlar bende iş arıyurm ama neyazıkı bulmıyurm baş vurmadıgım kapı bırakmadım kımler bu engellılerın sefalet yaşantılarına dur dıyecekler sız bılıyurmusunz turkıyede ancası dayısı olanlar bır sevıyeye gelıyur ya olmuyanlanlar gıne okulda kalıyur cırpındıkca batıyur engellıler nerneklerıne gıtım benden para ıstıyurlar uye olmam ıcn o parayı verdın bagış olaraktan gundeme getırılıyur neden bu sefalete bırılerın dur demesını ıstıyurz acgı olan kunusuyur derlerye cok dugru bırde parası olan daha cok kunusuyur olmuyanada sefaletle bakmaktan başka bır sey yapamıyur sevgılerınle
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2008, 16:20:11 ÖS Gönderen: mavilim »
slm ben kendı hayatını kazanan pastunlarınan yuruyen ortapetık engellıyım duygusal pozıtıf neşelı sevgıye saygıya degervern arkadaş ve dost canlısıyım

Çevrimdışı scientist

• Suskun Üye
  • Çok yalnızım!
    • Getasoft
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2008, 00:09:53 ÖÖ »
İş verenler hiç bir zaman engelli çalıştırma taraftarı değiller. Ne kadar iyi bilsekte, ne kadar başarılı olsakta sonuçta engelliyiz ve bu da iş verenlerin işine gelmez. bizim sorumluluğumuzu almaya yeltenemiyorlar. Devlet zoruyla alınan engelli çalışanlar ise kimisinin yakın tadığının aracılığıyla veya sözü geçen makamlar aracılığıyla bir yerlere girdiliyorlar. Ben Yazılım Uzmanıyım bir çok başarım var bir çok projeye imza atmış ve Türkiyenin önde gelenleriyle irtibatı olan biriyim fakat bunlar yetmiyor sonuçta ben engelliyim. Ben bir çok yere iş başvurusunda bulundum ama hiç birine giremmedim. kpss den iyi bir puan almama rağmende bir yere giremedim gittiğim devlet kurumları "sen burada çalışamazsın." veya "seni burda çalıştıramayız çünkü seviyen yüksek." gibi sözlerle karşılaşıyorum. Bende en sonun da kendime bir söz çıkardım "siz alsanız da bundan sonra ben çalışmayacağım." evet devlet kurumuna bundan sonra başvuruda bulunmayacağım ve istek üzerine de kesinlikle girmeyeceğim. Elimde bir mesleğim var her gün gelişen ve geliştiren biriyim Seyehat sorunum yok tek başıma istediğim yere gidip istediğimi yapıyorum kendim bir şirket kurar, kendim üretir ve kendim pazarlarım. Şuan ise kendi dairem, bahçem, bürom, yanımda çalışan elamanlarım ve kendi sektörümde bir potensiyelim var. Şimdi ise sorunum evlenmek daha kız bulamadım:( bence bu da engellilerin  en önemli sorunlarından biri...
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2008, 00:25:45 ÖÖ Gönderen: firuze »
Damdan düşercesine bir kıza aşık olmak istiyorum ama olmuyor çıkmıyor karşıma... her şey düşman kesiliyor ama yine hayatla dalga geçercesine koşuyorum yeni umutlara doğru ama umutlarım yeşermiyor aslında herşey tamam ama bir tek sen yoksun hayallerde saklı olan kız...

Çevrimdışı aynur21

• .......MeLankoLik durumM...!
  • CANdan Üye
  • Akar Sular Dönmez Geri...Tıpkı Çocukluğum Gibi...
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2008, 00:14:44 ÖÖ »
işsizlik baş belası olmuş vaziyette zaten :(
Biri qider biri qeLir hayat hep böyLedir
VedaLar koysada bazen qitmek qerekir..
MeseLe BekLemektir.. MeseLe ÖzLemektir..
BeLki de ben yanıLdım.. Sonum Depresiftir

Çevrimdışı dilanehir

• Suskun Üye
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2008, 00:17:22 ÖÖ »
degerli arkadaşlar üniversite mezunu özürlülerin istihdamına önem verilmiyor.ALLAH AŞKINA YETKİLİLER DUYSUN SESİMİZİ.ALIMLAR BİR YADA 2 KİŞİ.KOSKOCA BELEDİYELERE ÖZÜRLÜ ALIMI YAPILIYOR.ALINAN ÖZÜRLÜ SAYISI BİR TANE AYIPTIR AYIPTIR.BUNCA AÇIK VARKEN ALINAN SAYIYA BAKIN.ÖZÜRLÜLERİN EN BÜYÜK SORUNU İSTİHDAM SORUNUDUR LÜTFEN BU SORUNU ÇÖZÜN.BOŞ NUTUKLAR ATMAYIN .BEDELİ AĞIR OLUR.SELAM.

Çevrimdışı esmeray

• Suskun Üye
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2008, 12:30:18 ÖS »
türkiyede işsizlik sorunu çok büyük sorun.insanlar sağlamken iş bulamıyor.birde engelli olup ta
işe girmek başlı başına bir sorun.birde bu krizde herkes işten çıkarılırken.allahım inşallah tüm engelli arkadaşlarıma işe girmeyi nasip eder.

Çevrimdışı askinhuzi

• Suskun Üye
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2008, 12:41:26 ÖS »
işsizlik büyük soron evet ama bizler kendimizi geliştirmek ve kalifiye olabilmek için neler yapıyoruz. Hiç bunu düşündükmü? Sanmıyorum hep aman bize iş versinler bize imkan versinler diye başkalarından medet umuyoruz eğer bizler kendimizi yetiştirir belli alanlarda aranan eleman olma özelliği kazanırsak sanırım iş sorunu kalmaz ben kendimden örnek vereyim çok iş değiştirdim ama hiç işsiz kalmadım neden? çevrem ve elimdeki imkanları değerlendirmeyi öğrendim kendimi belli alanda eğittim
şuan 2 yabancı dilim ve bilgisayar üzerine ciddi anlamda bilgim var buda bana ciddi imkanlar tanıyor. arkadaşlar sizlerde oturduğunuz yerden birilerinin size imkan sunmasını beklemeyin imkanları kendiniz yaratmaya gayret gösterin ata sözlerimizden birinde şöyle der ( ELDEN GELEN AŞ OLMAZ O DA GÜNÜNDE BULUNMAZ)  çok doğru bir söz bana kızacaksınız belki ama bu bir gerçek insan imkanlarını kendi yaratır.... teşekkürler....
ReisBozkurt

Çevrimdışı dilanehir

• Suskun Üye
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2008, 21:45:07 ÖS »
Türk Sağlık-Sen'in araştırmasına göre, kamuda engelli kadrolarının yüzde 82'si boş bulunuyor.
02 Aralık 2008 11:52

Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın, 3 Aralık Dünya Engeliler günü dolayısıyla Devlet Personel Başkanlığı verilerini baz alarak yaptığı araştırmanın, devlet kurumlarında yeteri kadar engelli personelin istihdam edilmediğini ortaya koyduğu belirtildi.
Araştırmaya göre, yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uyulmuyor. Kamuda en çok yüzde 40-60 arasında engeli bulunanlar ve ortopedik engelliler istihdam ediliyor. En çok, lise mezunu engelliler kamuda görev yapıyor.
Kamuda 54 bin engelli çalışması gerekirken, sadece 9 bin engelli çalışıyor. Engelli istihdam edilmesi gerekirken boş bırakılarak atama yapılmayan kadro sayısı ise 44 bin 34. Buna göre, engelli kadrolarının yüzde 82'si boş bulunuyor.
Araştırmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, engelli vatandaşlara devletin sahip çıkması gerektiğini belirtti. Kahveci, şunları kaydetti:
''Binlerce engelli vatandaşımızın iş aradığı, kriz nedeniyle işten çıkarmaların arttığı bir dönemde kamuda engelli kadrolarının yüzde 82'sinin boş olması oldukça üzücü ve düşündürücüdür. Kamu kurumları bu ayıptan kurtarılmalıdır. Ayrıca özel sektör de yüzde 3 engelli istihdamına uymamaktadır. Siyasi irade ve iş dünyası engelli vatandaşlarımıza sözle, güzel mesajlarla değil, icraatla sahip çıkmalıdır.''
(aa)

FAKÜLTE MEZUNU ÖZÜRLÜLERİN FERYADINI DUYUN.EDEBİYAT YAPMAYIN.

ne olur yetkililer bizi duysun.bir gecede 200bin geçici işçilere kadro veren devlet bizleride duysun.sayımız topu topu 5 bini geçmiyor.
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2008, 22:05:27 ÖS Gönderen: firuze »