Gönderen Konu: Sol femur osteomiyelit  (Okunma sayısı 69 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mtunc52

• Suskun Üye
Sol femur osteomiyelit
« : Ağustos 09, 2006, 00:25:16 ÖÖ »
  Sayın Hocam,12 yılönce geçirdişim kaza sonrası ameliyattan sonra sol femurda osteomiyelit oluştu femur orta kısımda ve kalça da  akıntılı yara oluştu ve 3 sene içerinde peşpeşe 5 ameliyat geçirdim .Bunun sonucunda 7 cm kısalık ,diz eklemimde hareket kısıtlılışı(en fazla 80 derece bükülüyor) ve ayak bileşim dışa dönük basıyor.Ve bundan sonrada 1 yıl önce yine bu kez  sol femur alt kısımda şişme ve akıntı başladı yine ameliyat oldum drenaj ve küretaj yapıldı 6 ay sonra akıntı kesildi.Etken bakteri MRSA olarak bilinen tedavisi zor bir bakteri.
  1-Acaba ne kadar zaman sonra bu rahatsızlışım nüksedebilir.
  2-Ortopedik ayakkabı giymiyorum skolyoz oluşabilrmi.
  3-12 yıl önceki dr lar ayaşıma uzatma yapılmasının riskli olduşunu söylemişlerdi acaba günümüzde bu mümkünmü ?
                                                                                                                                                                                    Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2006, 08:58:02 ÖÖ Gönderen: mtunc52 »

Çevrimdışı mtunc52

• Suskun Üye
Ynt: Sol femur osteomiyelit
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2006, 23:53:37 ÖS »
Malesef bu yazıyı yazdıktan 1 hafta sonra rahatsızlışım tekrarladı bu kadar erken de beklemiyordum.3-4 sene diyordum ama son ameliyattan sonra 9 ay sonra yine osteomiyelit tekrarladı.Neyse her şey Allah'ın takdiri bize ise sabretmek düşer.

Çevrimdışı bosvermisim

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2006, 12:45:46 ÖS »
Çok geçmiş olsun.
Sizin de gördüşünüz gibi etken bakterinin ne zaman tekrar aktif hale gelebileceşini önceden kestirmek zor. Ortopedi ve travmatoloji uzmanı doktor tarafından ortopedik ayakkabı giymeniz gerektişi belirtiliyorsa şayet mutlaka giymeniz gerekir. Uzatma konusunda da son teknik gelişmeler ışışında size detaylı bilgiyi verecek olan kiş ide yine ortopedi ve travmatoloji uzmanı doktordur. Uzatma ameliyatına uygun olup olmadışınız deşerlendirilmeli, kas - kemik yapınızın uygunluşu göz önünde bulundurulmalıdır.

Saygı, sevgi, muhabbetle...
Öyle bir hayat yaşa ki; öldüğün zaman nasıl öldüğün değil, nasıl yaşadığın konuşulsun...

Çevrimdışı mtunc52

• Suskun Üye
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2006, 14:02:23 ÖS »
Bilgilendirdişiniz çok teşekkür ederim.Saygılarımla.