Gönderen Konu: KIŞKIRTICI BİR YAZI!  (Okunma sayısı 502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı E-Emin

• Vefakar Üye
KIŞKIRTICI BİR YAZI!
« : Ekim 13, 2005, 01:18:07 ÖÖ »
Çok yetenekliydi. Analitik bir düşünce gücüne, şiirsel bir duyuş ve düşünüşe sahipti. Engelli olması onun bu hasletlerini yok etmemiş, bilakis hayatın kıyısında durmak ona farklı bir olgunluk kazandırmıştı.

Çok gençti. Henüz 21 yaşındaydı. Kabı kabına sığmıyor, kendisine giydirilen eylemsizlik gömleğini, emekli tarzı yaşam biçimini reddediyordu. Bu cendereden çıkmak için düşünüyor, çırpınıyor adımlar atıyor her yenilgide başladığı yere dönüyordu. ...Ve birgün bıraktı herşeyi..hayal kurmayı, üç adımlık odasından çıkıp zaferler kazanma düşüncesini de. Yüzde 90-lık iş göremez raporu ve insanların bakışlarında hissettirdikleri "senden birşey olmaz" ifadesi bu hali için yeterli referans oluyordu.

Öyle yaptı. Sustu, koşmayı bıraktı. Yeni yeni uzayan sakalını ve gür saçlarını bu yenilmiş muhalifliğinin bir remzi gibi kendi haline bıraktı. Birgün annesi geldi yanına, "şu saçını sakalını gitte bir traş ettir bu halin nedir böyle" diye çıkıştı. Annesine solgun bir çehreyle sordu; "ne için traş olayım anne, ne için?" Annesi cevap verdi; "temiz ol, güzel ol..." evet dedi alaycı bir sesle; "evet güzel bir ölü olur benden..."

Bu dibe gidiş aylarca sürdü. Bir kaç kez işlek bir caddenin kenarında durup akıp giden hayata bakarken ölümü ve sonsuzluğu düşündü. Adım atıp yaşamak denen acıyı bitirmeyi istediyse de bir türlü cesaret edemedi.

İşte o günleri yaşarken Allah karşısına sonsuzluk bakışlı dediği dostu çıkardı. Dostu onun yüreğinden tutup ayağa kaldırdı ve ona yeniden yaşamak adlı bir başlangıç bıraktı ve birgün ansızın gitti. Bu ayrılıkla sarsıldı, harekete geçti ve bir plan yapıp uygulamaya koyuldu. Üç yıllık bir süreç sonunda arzu ettiklerinin meyvelerini ancak görebilmişti...

....

Bu hikayedeki adam benim. Elime hiçbir şey altın tepside sunulmadı. Alay edenlerde oldu, takdir edenlerde. Zamanla her ikisine kulak asmamayı da öğrendim. Aldatıldım, kandırıldım, horlandım, kendisine yürek insanıyız diyen alçak ruhlu insanlarca kullanıldım ama hiçbir zaman yolumdan geri dönmedim. Çok kalabalık bir özgeçmişim var ve hala pek çok yaşamsal sıkıntı yaşamaktayım. Ama bunlara rağmen hiç umutsuz olmadım, ve inşaallah olmayacağımda. İçersinde yaşadığım kitlenin sıkıntılarını tahlil ederek yazmaya ve söylemeye devam edeceğim.

Engellilerin pek çoğu yaşamın kıyısında kalmayı kabullenmiş dediğimde bunun işkembe-i kübradan atılmamış bir laf olduğunu bütün hücrelerimde hissediyorum. Çünkü tersi olsaydı bunun emareleri olarak engelsizleşen bir toplumsal algılama görürdük.

Toplumun özürlü denen sosyal gruba yani bize çirkin ördek muamelesi yapmasından daha dehşetli durumun bizimde kendimizi öyle görmeye başlamamız olduğunu görürken bu duruma sessiz kalamıyorum. Önünde pc, internet olan, aklı başı yerinde koca koca beylerin ve hanımefendilerin "acı" edebiyatı yapmalarını içime sindiremiyorum! Bu yüzden maddi manevi bütün düşünsel argümanları kullanarak dilim döndüğünce bunu ifade etmeye çalışıyorum. Bunu yaparkende tuzum kuru olduğu için değil, bilakis zaman zaman tuzsuz kaldığım için gönül rahatlığıyla yapıyorum.

Engelliyim şükürler olsun. Yürek insanıyım filan diye palavralar atıp ortalıkta dolaşmıyorum ama yüreğimi bütün açıklığıyla dostlarımla paylaşıyorum. Bir kez geldiğimiz şu hayatta varlığımızın tek anlamının şikayet etmek ve sorumluluktan kaçmak olmadığını ifade etmenin derdindeyim. Beni tanımadan yazdıklarımı "alınganlık" tahtından dinleyip hiç olmadığım ve olmayacağım şeylerle itham eden sevgili dostlara işbu yazıyla kendimi tanıtmış oldum.

Sevgilerimle

Dipnot: Durun şu yakınmalardan birinden de ben bulunayım. Yarın henüz para kazanamadığım işime hangi vasıtayla ne şekilde gideceğim meçhul ve yüzümde bir tebessüm, kalbmdeyse anlamsız bir rahatlık var. Hayırdır inşaallah....

E.E

« Son Düzenleme: Ekim 13, 2005, 01:24:57 ÖÖ Gönderen: E-Emin »
"YOKSA YOKSA BU DÜNYA TERAZİ Mİ?
  ZAMANLAR HEP BİRŞEYLERİ TARTAR GİBİ..." İLHAN İREM'DEN...

Çevrimdışı Kardelenim

• A.R.A.
  • Emektar Üye
  • Seni görmek olsaydi,kalbim sevginle parçalansaydi!
Ynt: KIŞKIRTICI BİR YAZI!
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2005, 01:30:39 ÖÖ »
Güzel kardesim..

Yazmak istedikce dilsizlesiyor, yüregimden haykirdikca sessizlesiyorum.. Ama suskunlugumla yeri geldiginde 3 noktamla da ne demek istedigimi anlayacagini ümit ediyorum.

Ellerimi degil yüregimi tutan çocuk
   Elleri üsür iken umut isitan çocuk!

Rabbim bu yolundan hiç ayirmasin seni...

Dua ile...
Sevgi nedir, aşk nedir? Yüregin sahibi kimdir gerçekte?
Hükmedemiyorsa insan kalbine '' benim '' diyebilir mi?
Benim degilse bu kalp neden benim içimde?
       A.R.A.

Çevrimdışı musabe

• Administrator
  • " SEVGİ-Lİ-YLE ! "
    • ENGELLİNİN SAYFASI
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2005, 11:37:07 ÖÖ »
Sevgili E-Emin seni yakından tanıyan biri olarak, şunu diyebilirim... "Sen, çok dğerli bir insansın..." Yanlış anlaşılıyorsun genelde... Ama değerini bilen biri! var unutma...

ALLAH yolunu açık eylesin kardeşim...

Çevrimdışı E-Emin

• Vefakar Üye
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2005, 11:57:08 ÖÖ »
 :GL :GL
"YOKSA YOKSA BU DÜNYA TERAZİ Mİ?
  ZAMANLAR HEP BİRŞEYLERİ TARTAR GİBİ..." İLHAN İREM'DEN...

Çevrimdışı akik

• Emektar Üye
    • http://www.karsdolunay.org/
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2005, 13:57:43 ÖS »
Herhalde yanlış anlıyan benim ama sizce yanlış anlamış ola bilirim sanırım susma vaktim geldide geçiyor
KALPLERİMİZ ÇOK GENİŞTİ. İÇİNİ HEP BEN’LERLE DOLDURDUK. SANKİ BEN’LER KALPLERİMİZİ DAHA DA GENİŞLETTİ.KALPLERİMİZ GENİŞLEDİ GENİŞLEMESİNE AMA İÇİNDE O KADAR ÇOK BEN VARDI Kİ SEN’LERE YER KALMADI.KALPLERİMİZİ BEN’LERDEN SEN’LERE AÇMAYI BAŞARAMADIK.BUNU BAŞARMANIN BELKİDE TEKYOLU VARDI BENİ ÖLDÜRMEK

Çevrimdışı Fatih

• Emektar Üye
  • Tarih beni yargılasın!
    • Kişisel Sitem
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2005, 14:47:56 ÖS »
kim yaşamadı ki o yıkımı. önemli olan ayağa kalkabilmek. sende  bunu yapmışsın.
ne olacağını düşünen kahraman olamaz. yapabileceğimizi en  iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama engelleri yıkmak pek mümkün olmuyor bazen
Benim bir hikâyem var; sonunu bilmediğim

Çevrimdışı musabe

• Administrator
  • " SEVGİ-Lİ-YLE ! "
    • ENGELLİNİN SAYFASI
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2005, 17:58:40 ÖS »
Herhalde yanlış anlıyan benim ama sizce yanlış anlamış ola bilirim sanırım susma vaktim geldide geçiyor

Kendine alınma sevgili akik, bu hepimizce olan bir durum...

Susmak çözüm olsaydı, bu site yerinde durmazdı! kardeşim...

Birbirimizle, yanlış anlamadan, anlaşılmadan, alınmadan diyalog yapmanın yollarını bulmalıyız... 

Çevrimdışı gülenaz

• Vefakar Üye
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2005, 23:16:57 ÖS »
Toplumun özürlü denen sosyal gruba yani bize çirkin ördek muamele yapması =unutmayalım ki çirkin ördek ehilleşince güzel bir kuğuya dönüşüyor
Rablerinin huzurunda toplanma endişesi taşıyanları, kendileri için hiçbir yardımcı ve aracı olmayacağı hususunda Kur'an la uyar ki sakınsınlar.
EN'AM SURESİ

Çevrimdışı Selen

• yağmur Perisi...
  • Emektar Üye
  • Ne Mutlu Türk üm Diyene..
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2005, 01:00:21 ÖÖ »
E.Emin büyük değersin
 yanlış anlaşılmalısın doğru anlaşıldıgın kadar
hayat hakikaten çok zor nasıl mücadele edersen et

Beni Anlayan Degil Yaşayanlara...

Çevrimdışı zeynep

• Vefakar Üye
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2005, 21:57:29 ÖS »

Eğer ki bir insan :tümüyle umutsuzluğa düştüğü halde bile İnancı ümitsizliğine galip  gelebiliyorsa., tüm varlığıyla örnek teşkil ediyorsa, ilkelerinden  hiçbir zaman ödül vermeksizin savunuyorsa ve çevresindekiler iyi ki varsın diyorsa , işte o insan dünyaya güzel şeyler bırakmaya adaydır?     
             İYİ Kİ  VARSINIZ  E-EMİN ABİ, İYİKİ   
Şükür sabrı doğurur, sabır ise umudu doğurur.

Çevrimdışı Mucit Ümit

• Süper Üye
  • Ben Gelmedim Kavga İçin, Benim İşim Sevgi İçin...
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2009, 19:18:02 ÖS »
SEVGİLİ EMRULLAH ABİM. HEP Bİ  ABİM OLMASINI ÇOK İSTERDİM ALLAH DA BANA SENİN GİBİ Bİ ABİMLE
TANIŞMAYI NASİP ETTİ. TIPKI SENDE DE OLDUĞU GİBİ İNSANLARIN HAYATLARINDA HEP Bİ DÖNÜM NOKTASI OLURMUŞ
BENİM HAYATIMIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDE SENİNLE TANIŞTIĞIMIZ GÜNDÜ. BİR ÇOK ŞEY YAŞADIM BİR ÇOK
ŞEY ÖĞRENDİM SENİNLE. HERKESİN SAATLERCE BAŞINDAN AYRILMADIĞI HAYATIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN
ADINA TELEVİZYON KISALTMASINA "TV" DENİLEN O DİKDÖRTGEN DÜNYANIN TAA İÇİNDEYDİK BİZ SENİNLE.  EĞLENCENİN POPÜLARİTENİN, MAGAZİNSEL GÖRÜŞLERİN, ŞİDDETİN, SAYGI VE SEVGİSİZLİĞİN FAZLASIYLA YANSITILARAK
RANT VE ÇIKAR PEŞİNDE REYTİNG İÇİN YAPILAN PROGRAMLARIN AKSİNE, BU DÜNYADA Kİ İNSANLARIN
HAYATLARINDA NELERİ DEĞİŞTİREBİLECEKLERİNİ VE NELERİ BAŞARABİLECEKLERİNİ ETRAFLARINDAKİ GÜZELLİKLERİ
NASIL FARKEDEBİLECEKLERİNİ O DİKDÖRTGEN DÜNYAYA NASIL YANSITACAĞIMI ÖĞRENDİM BEN SENDEN. YERİ GELDİ
PROFÖSÖRLERLE, DOKTORLARLA, SOSYAL HİZMET UZMANLARIYLA, PSİKOLOGLARLA KONUŞTUK, KONUŞTURDUK.
BAŞBAKANIN CUMHURBAŞKANININ MECLİS BAŞKANININ HUZURUNDA KENDİMİZİ İFADE EDEBİLDİK,
YAPTIĞIMIZ İŞLERLE TAKTİRLERİNİ ALABİLDİK. BUNLARI BANA ÖĞRETTİĞİN AZİMLE GÜÇLE YAPTIK,
VE EMİNİM Kİ YAPACAĞIZDA. KİMSENİN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL. SEN YAPAMADIKLA DEĞİL
YAPTIKLARINLA YAPACAKLARINLA GELDİN BU KONUMA. SENİN ADIN "EMİN" BENİM ADIMDA ÜMİT. BU ÜMİT SENDEN
HERZAMAN EMİN VE ÜMİTLİ CANIM ABİM. MUHABBETLE (ZİRVEDE BULUŞMAK ÜMİDİYLE)
BAŞLI BAŞINA BİR DÜNYADIR AŞK. YA TAM ORTASINDASINDIR, MERKESİZNDE. YA DA DIŞINDASINDIR, HASRETİNDE. (AŞK)
TÜM MUCİTLER İLK ÖNCE AYNI ŞEYİ KEŞFETTİLER: "K E N D İ L E R İ N İ...!"
TÜM KİTAPLAR TEK BİR KİTABIN ANLAŞILMASI İÇİN OKUNUR...